Jak przygotować chleb dukana?
6 Październik 2015
Jak przygotować zakwas na chleb?
6 Październik 2015

Różne smaki chleba!

Kiedy wydobywamy się w piekarni, niekiedy nie mamy pojęcia, na co się zdecydować. W możliwości widzimy bowiem rozliczne odmiany chlebów. Same spośród nich są pszenne, drugie razowe , a trzecie są w sobie słodkie dodatki. Widząc tak obszerny wybór, powinno nas to przekonać do własnego wykonania jakiegoś sposobie chleba. Na wstępie oczywiście najlepiej zacząć od najbardziej zwyczajnej formy, a więc najzwyklejszego chleba pszennego. Zyskując nowe doświadczenia w obecnym zakresie , zaczniemy rozwijać swoje menu nowymi pozycjami wypiekowymi. Dla jednych będziemy podawać zakwas na chleb a dla drugich drożdże. Czasem w ogóle nie będą nam one potrzebne, gdyż skoncentrujemy się na drugich czynnikach, idących na wyrośnięcie ciasta. Analizując zawartość blogów kulinarnych napotkamy tam chleby na słodko , bułki paryskie, pomidorowe czy cebulowe, anyżowe bagietki oraz dużo innych przysmaków, które potrafią nas zauroczyć. Będziemy w szoku , jak wielkie odmiany ma chleb, który wiemy w jedynie paru wersjach. Dobrze uzyskać taką wiedzę, by zaskakiwać rodzinę codziennie serwując im kanapki z wielu rodzajów pieczywa lub i podczas przyjęcia dla przyjaciół , gdzie możemy okazać sytuacje z własnej domowej piekarni. Zapewne każdemu posmakują nasze wyśmienite przysmaki.  

Comments are closed.